Over het NTT

Over het Nederlands Theatersporttoernooi

Zoals vrijwel alle grootse uitvindingen (de atoombom, niet vlekkende zonnebrandcrème) ontstond het NTT in de kroeg. Althans, op het zonnige terras van een Utrechts café. En okee, het was niet het idee voor het NTT maar voor een toernooi voor alle Utrechtse verenigingen. Oke, geen toernooi maar een maestro. Details, details. Kern van het verhaal is dat er Utrechtse theatersporters bier dronken, wilde dromen uitten en deze vervolgens voor de verandering eens omzetten in daden.

Foto: Eefke Burg

Foto: superformosa

8 Maanden later, februari 2012 kwamen er 32 teams naar Utrecht voor het eerste Nederlands Theatersport Toernooi. In 2018 doen er voor het eerst 45 teams mee.

Winnaars afgelopen edities

De teams die de afgelopen jaar met de prestigieuze wisselbeker naar huis zijn gegaan:

Man met Snor ’12
de Jonge Woudlopers ’13
De Vereeniging ’14
Man met Snor ’15
Rainbow Warriors ’16
Man met Snor ’17
Flunknarf ’18

Super leuk allemaal, maar wat is dan dat theatersport?

Theatersport, is één van de vele vormen van improviseren in theater. Het kenmerkt zich door korte scènes van maximaal vijf minuten. Een musical over het leven van de minister president, de soap de haringkraam, you name it. En dat heb je waarschijnlijk ook gedaan, want het publiek speelt een belangrijke rol in de voorstelling. Het competitie element speelt ook een rol, en dat leent zich natuurlijk voor een toernooi!

Foto: Eefke Burg

© Nederlands Theatersport Toernooi 2019.