Maasterminds, een van de teams die meedoen aan het NTT 2022. Hieronder stellen ze zich aan je voor.

Maasterminds, zijn er bijzondere slimme streken die we van jullie kunnen verwachten?

Soms laten we ons lekker door de stroom meevoeren. Dan ineens peddelen we daar weer krachtig tegenin en treden buiten de oevers. Soms lijkt het oppervlakkig en kalm, maar dan blijkt er toch weer een verraderlijke onderstroom te zitten in onze scenes.

Maasterminds

Hoe verschilt het spel van spelers boven de Maas van het spel van spelers onder de Maas en hoe positioneren jullie je daarin?

Boven, onder of in de Maas: dat maakt ons niet zoveel uit. De breedte en de diepte van de Maas verbleken beide bij de lengte van de Maas. Wij halen onze inspiratie dan ook uit de volle lengte. Romantisch en trots zoals langs de Franse Maas. Zacht en beleefd zoals langs de Belgische Maas. Hard en zakelijk zoals langs de Rotterdamse Maas.

Verder hopen wij natuurlijk dergelijke stereotypen te kunnen overstijgen.

Wat hopen jullie dit jaar op het NTT te kunnen bereiken?

We hopen tranen te doen stromen. Tranen van geluk bij een onverwacht happy end. Of tranen van verdriet bij een dramatische scene. Of zelfs tranen van plaatsvervangende schaamte, als een scene om te huilen is. Als ons spel het publiek maar niet onbewogen laat.

Maasterminds

Welk jury commentaar hopen jullie niet te horen? 

Als we van de jury te horen krijgen dat we kant nog wal hebben geraakt, we waterig spel hebben laten zien of dat we zichtbaar uit koers zijn geraakt, zal ons dat diep raken. Dat is niet wat wij willen.

Maar scherp commentaar dat ons wakker schudt, zal ons hopelijk niet de wind uit de zeilen nemen, maar juist dwingen om een scherpere koers te varen of het over een andere boeg te gooien.

Willen jullie verder nog iets kwijt?

Onze energie, passie, ziel en zaligheid. Onze erfschuld en onze onschuld.

Aan het einde van het toernooi -vroeger of later- willen we platzak en berooid zijn, omdat we alles hebben gegeven. Naakt in tonnetjes laten we ons dan door het water van de Lek terugvoeren naar huizen aan de Maas.