Dit jaar zijn er twee nieuwe organisatieleden bijgekomen: Maud en Nienke. In deze blog vertellen ze kort wat over zichzelf en hun rol binnen het NTT.

Maud: “Dit jaar zit ik voor het eerst in het kernteam van het NTT. En ik vind het erg leuk! Het NTT wordt steeds professioneler en daar wil ik graag een steentje aan bijdragen. Vorig jaar heb ik alle scènes vanuit de foto-lens bekeken. Zo veel mogelijk spelers en vrijwilligers er mooi op krijgen, zodat ze achteraf nog een herinnering hebben van het weekend. Dit jaar help ik Eefke met de vormgeving en de website. Wat dit jaar nieuw is: We hebben een Instagram account! Als je professioneler wordt moet je hier ook aan geloven. Ik heb alle teams voorgesteld op Instagram. Het is nog heel wat werk om iedere speler te taggen. #2019NTT #nederlandstheatersporttoernooi

Waar ik mij ook mee bezig heb gehouden is de vormgeving van de bewegwijzering. We hebben bordjes gemaakt, zodat iedereen goed weet waar hij/zij naar toe moet. De lichtbakken van het huis krijgen ook een mooi NTT logo. En niet te vergeten.. de trofee. Deze krijgt ook een mooie sokkel in het huis. Dit jaar was ik  daarnaast de vormgever van het prachtige programmaboekje. Genoeg te doen dus!”

Nienke: Welkom bij het Nederlands Theatersport Toernooi 2018! Zo opende ik vorig jaar een van de eerste wedstrijden op de zaterdag als vrijwilliger. En wat een avontuur dat weekend. 2,5 dag lekker in de bubbel die theatersport heet. Ik vond het heerlijk en toen Mirjam dan ook de vraag stelde of de organisatie niet wat voor mij was, zei ik volmondig: Ja!.

Maar ja, wie ben ik eigenlijk en wat kan ik brengen binnen de organisatie van het NTT? Mijn naam is Nienke Kruit en eigenlijk ben ik al vanaf mijn 9e bezig met theater. Als speler zeker op amateur niveau, maar tijdens mijn studie wist ik achter de schermen de professionele stap te maken. Dit begon met de productie van Slippers bij NHTV theater en daarna nog 5 andere musical en theater producties. Zo liep ik stage en werkte ik bij Studio 100 en werkte ik als freelancer op Oerol. Momenteel ben ik bedrijfsleider bij De Ceuvel in Amsterdam. Dit is een culturele/duurzame broedplaats, waar ik de horeca en verhuur tak run.

Binnen het NTT team ben ik dit jaar het manusje van niet alles, maar wel heel veel. Zo boog ik me over subsidie aanvragen, had contact met locaties, kluste wegwijsborden in elkaar, controleerde draaiboeken, bemoeide me met de media planning en legde verschillende contacten met leveranciers. Daarnaast probeer ik in de vergaderingen de frisse wind te zijn en kritische vragen te stellen. Want laten we wel zijn, het kan natuurlijk altijd beter! :).

Tijdens het NTT weekend zullen jullie mij zien rondlopen als brandjes blusser en met een biertje in de hand op het feest. Als alles goed gaat, kom ik dus vooral veel bij de wedstrijden kijken. Ik heb er enorm veel zin in en ik hoop jullie ook!