Supertof! De winnaar van het NSK krijgt automatisch een plekje tijdens het NTT en kon dit jaar de loting overslaan. Oedorp was de winnaar, hieronder vertellen ze ons meer over hoe het was om het NSK te winnen en wat ze van het NTT 2022 verwachten.

 Hoe was het om het NSK te winnen?

Het winnen van het NSK 2021 was Bizar, awesome, onwerkelijk, vermoeiend. We beleven maar spelen en spelen en op een gegeven moment stonden we in de finale. De sfeer en energie vanuit het publiek, preparee (mede finalist) en de rechters etc. was zo ongelofelijk goed. Het was een hele bijzondere ervaring.

Oedorp tijdens de finale van het NSK met Preparée

Welke lessen die jullie hebben geleerd op het NSK, hopen jullie ook op het NTT toe te passen?

Er was een workshop vertrouwen waar enkelen van ons naar toe zijn geweest, waar we meer op ons eigen impuls hebben leren vertrouwen. We hebben ook mogen ervaren hoe een medespeler je uit de brand kan helpen en dat de beste manier van spelen, hoe cheesy het ook klinkt, is als je maar plezier hebt.

Is dit jullie eerste NTT? Wat is jullie verwachting?

Ja, dit ons eerste NTT. We verwachten veel verschillende soorten scènes, heel anders dan studenten wedstrijden. “Burgers” hebben natuurlijk een andere kijk op het leven dan studenten. Dit maakt ons ook wel nerveus. We verwachten dat we echt keihard gaan verliezen, “iets anders” we verwachten dat we de wereld gaan veroveren, “iets anders” we verwachten dat we op een eenwieler, met een brandende doedelzak, het podium opkomen. 

Oedorp

Wat is het beste jury commentaar dat jullie ooit hebben gehad?

“jullie staan nu in de finale, goed werk, geniet er nu van.”

Welke theatersportles hebben jullie veel aan gehad?

Een workshop die Kasper is bijgebleven is de workshop leren nep dansen. Jerry en Eva hebben heel veel gehad aan een workshop over vertrouwen. Wat we allemaal hebben geleerd van onze theatersport docent Bart Peeters Weem is dat het goud op de vloer ligt. Ook hebben we in de heenreis naar België voorgelezen uit een boekje van Keith Johnstone. Daar hebben we ook veel inspiratie uit gehaald. 🙂