We konden niet stil zitten, daarom hebben we besloten om 19 maart een einde van de winter Improfestival te organiseren. We hebben een divers programma samengesteld met niet enkel Theatersportvoorstellingen, maar ook Longformvoorstellingen. Voor ieder wat wils! 🙂

Locatie:

Het vind plaats in Het Huis in Utrecht, Boorstraat 107.

Ticket informatie:

We organiseren vier bijzonderen voostellingen. De kosten: 10 euro voor de middagvoorstellingen en € 12,50 voor de avond voorstelling. MAAR!: koop je kaarten voor 3 verschillende voorstellingen, dan krijg je een korting van 33%.
EN! Koop je kaarten voor alle 4 de voorstellingen, dan krijg je 50% korting. Een kaartje voor een 4e voorstelling, is dus eigenlijk gratis. Dit komt erop neer dat je voor een hele dag theatersport in een heus theater, niet (veel) meer betaalt dan 20 euro.

Dus stel je eigen passe-partout samen en neem al je vrienden en kennissen mee voor een leuke dag improvisatietheater! Hieronder volgt de omschrijving van het programma.

Programma:

13:00 – 14:30u: Utrechtse Stads Derby: Alter Ego VS. Tegen Beter Weten In

We starten de dag met een heuse Utrechtste Stadsderby. Hierbij neemt ‘Alter Ego’ het op tegen ‘Tegen Beter Weten In’, de enige theatersportvereniging die geen ‘échte’ vereniging is.

Alter Ego is een improvisatietheatergroep uit Utrecht. De groep begon ooit als workshopreeks, waarna de deelnemers zo enthousiast waren dat zij besloten een vaste groep te vormen. Inmiddels staat Alter Ego al meer dan tien jaar op de planken, met als hoogtepunten o.a. twee finaleplaatsen (2013, 2015) en één keer winst (2017) op het Nederlands Studentenkampioenschap Theatersport. Hun motto is: ‘Meedoen is winnen!’

Tegen Beter Weten In (TBWI) is een hecht gezelschap bestaande uit een groep toneel afionado’s die elkaar in Utrecht hebben ontmoet. Naast volleyballen, tennissen, tuinieren, fietsen, gitaar spelen, licht technicussen, puzzelen, wandelen en hond knuffelen vinden zij ook tijd om met enige regelmaat samen theatersport te maken.

Koop je tickets voor de Utrechtse Stads Derby voor deze voorstelling hier.

 

 

 

15:00 – 16:30u: Spelen met Geheimen o.l.v. Jeroen Tessers

 

Een hele eer, Jeroen Tessers schrijver van het boek ‘Spelen met Geheimen’ komt zijn Longform format presenteren op het NTT Winter is going Improfestival.

Wat kan je hier precies verwachten?

Spelen met geheimen is het spelen van scènes op basis van een vooraf geschreven verhaal, waarin de personages een aantal geheimen met zich meedragen. Er is geen script met tekst die de acteurs van tevoren moeten leren; in plaats daarvan worden alle dialogen en handelingen op het toneel volledig geïmproviseerd. De spelers kennen elkaars geheimen niet en moeten gaandeweg uitvinden welke intriges er allemaal verborgen liggen in het verhaal…

Extra spannend wordt het door een tweede element: spelers mogen niet naar de scène kijken als ze er zelf niet in voorkomen. Wie dus even niet aan de beurt is, moet wachten in de kleedkamer en heeft geen flauw idee wat er in de tussentijd op de speelvloer gebeurt!

Meer weten over Jeroen Tessers? Neem een kijkje op zijn site.

Koop je ticket voor de voorstelling Spelen met Geheimen hier.

Spelen met geheimen

17:00 – 18:30u: Commotie! uit België presenteert hun Longform Format: Een hele musical geïmproviseerd

Ja, je leest het goed! Commotie! uit België komt helemaal naar Utrecht om een longform te improviseren en dan maken ze er ook nog een musical van. Op hun site schrijven ze het volgende: ‘Het licht gaat aan, en daar staan een handjevol energieke mensen te popelen om te beginnen. Han, een van de spelers, doet een klapke met het publiek, en onthoudt: “museum!”. Ingmar, de pianist, zet vlot een melodie in, en ze zijn vertrokken. In een mum van tijd schetsen de spelers een museumtafereel, in de vorm van een meerstemmig lied in met koddige danspasjes. Na het lied start al meteen de eerste scene – twee slapende bewakers en twee inbrekers die een schilderij komen stelen… Er volgt een vrolijke aaneenschakeling van scenes, liederen, abstracte dans, en voor we het weten eindigt de voorstelling in een bananenplantage op het zuidelijk halfrond.

Wil je nog meer weten over Commotie, kijk vast eens op hun site! Wij vinden het heel bijzonder dat ze speciaal voor ons naar Nederland komen. Dit wil je niet missen!

Koop je tickets voor Commotie hier!

18:45 – 19:30u: Secret Show = KSWL = KAASWOL

Ok, ok, we kunnen het niet langer geheim gehouden, de Secret Show is dus Kaaswol! Ze waren al eens finalist op Nederlands Theatersport Toernooi!

KaasWol is een projectgroep van improvisatiespelers. Ze spelen snel, energiek, en komisch long-form improvisatietheater.

Een loodgieter verdwaald in de woestijn? Een ridder in de file? Geen probleem: voor uw ogen improviseert KaasWol met uw suggesties een compleet verhaal. Met veel theatersportervaring trakteert KaasWol het publiek op snelheid, licht absurdisme en zal het vooral niet te serieus worden. Maar als het dan toch gebeurt.. 
Als je een ticket kan laten zien van een andere voorstelling, dan mag je ook naar deze voorstelling! Voor deze show kan je van te voren niet een apart ticket kopen.
 

KaasWol tijdens NTT in 2019. Foto: Superformosa Photography.

 

20:00 Р22:00u: D̩ Grande Finale met De Meneertjes en Met Haar Zonder Hem

De Meneertjes en Met Hem Zonder Haar go way back. Ze hebben elkaar al vaker ontmoet en nu het voorjaar in de lucht hangt nodigen we ze uit om samen om date te gaan! Verwacht een bijzondere voorstelling.

Met Haar Zonder Hem is het eerste improvisatieteam in Utrecht dat uit alleen vrouwen bestaat. Vrouwen met lef. Vrouwen met ballen. Vrouwen met zelfspot. Vrouwen met ja-ikweetniet-hetvoeltgewoongoedofzo-toch? Vrouwen met meer levenservaring dan hen lief is. Vrouwen met haar. Veel haar. En zonder hem.

Ask not what your country can do for you, ask de Meneertjes. Snedig, grappig, diepzinnig, muzikaal en coöperatief. De Meneertjes bewandelen alweer 9 jaar de grens tussen haute-impro en misselijkmakende camp. Een mix van Mulisch & Mozart, Borat & Brando, Metallica & MG Schmidt.

Koop je tickets voor de voorstelling met De Meneertje en Met Haar Zonder Hem Hier.