Elk jaar is het weer spannend: wie wordt de winnaar van het NTT 2019? Misschien is het als bezoeker ook leuk om te weten welke wedstrijden naar verwachting erg spannend worden en welke je dus zeker te weten moet gaan zien. Wij hebben een aantal theatersporters gevraagd naar hun mening: Sytse Wilman (speler in o.a. Het Gevolg, oprichter van Improblog.nl en winnaar van het NTT 2014), Thomas Hoogendoorn (speler in o.a. Man met Snor, driemalig winnaar van het NTT) en Pim Aerts (speler in o.a. Aangenaam Verrast en de winnaar van de NTT voorspellingen 2018).

Wat verwachten jullie dat dit jaar spannende wedstrijden gaan worden?
Pim: “Natuurlijk de Impr-offs! Dat is een hele andere manier en een hele andere dynamiek. en heel benieuwd wat dat met de teams doet.”
Sytse: “Er staan veel mooie wedstrijden op het programma. Om er maar een paar uit te pikken: De Jonge Woudlopers versus de Kevins, waarbij de Woudlopers als routiniers altijd een bepaald niveau halen en De Kevins zich elk jaar weer verbeteren. Ik heb ze vorig jaar in de kwartfinale en de halve finale gejureerd en vond ze erg sterk. KaasWol versus Man met Snor is ook een kraker, een rematch van de halve finale vorig jaar. Zelf kijk ik er erg naar uit om met Het Gevolg tegen Binnenste Buiten te spelen, dat vorig jaar ook heel fris en goed voor de dag kwam.”
Thomas: “Elke wedstrijd kan voor de teams spannend zijn om de meest uiteenlopende redenen: het is de allereerste van het toernooi, het is tegen de angstgegner of de moeder van de teamcaptain zit in de zaal. Maar met brakheid van het feest als ontregelende factor vind je de echte toernooimagie en spanning toch echt op de zondagochtend. Ik heb op de vroege zondagochtend wel eens NTT winnaars er bijna uit zien vliegen. Daar vind je de spannendste voorstellingen.”

In welke poules wordt het nog spannend?
Thomas: “Met 5 sterke teams en direct in de voorrondes al een reprise van de halve finale van vorig jaar is Poule Groen sowieso de poule des doods van dit toernooi. Verder kunnen we Poule Geel gerust omdopen tot poule België. Ik vermoed dat daar ook verbeten strijd geleverd gaat worden om als enig Belgisch team door te gaan naar de eindrondes.”
Sytse: “Poule Geel is natuurlijk heel interessant, met 80% Belgische teams, maar ik denk dat het er meest om zal spannen in Poule Groen en Poule Oranje.”

Welke teams verwacht je terug te zien in de halve finales?
Pim: “Ik verwacht dat de teams die het in het verleden goed hebben gedaan dat dit jaar ook weer gaan doen. Man met Snor, Flunknarf, KaasWol. Die drie maken een grote kans om in de finale te staan en ik verwacht dat ze dat ook waar gaan maken.”
Sytse: “Dat is dit jaar extra lastig om in te schatten omdat de Impr-offs nieuw zijn en je dus niet weet hoe die gaan uitpakken. Man met Snor en Flunknarf zullen het ongetwijfeld weer ver gaan schoppen. Daarachter zit een vrij brede groep die erbij kan komen. Ik zet in op De Kevins en de verrassing van dit jaar: De Stuurlui.”

Tenslotte, wie verwacht je dat het NTT 2019 gaat winnen?:
Sytse: “Ik weet niet of het al eens eerder is gebeurd (noot van de redactie: dat is het nog niet) maar ik denk dat de regerend kampioen weer gaat winnen: Flunknarf dus.”
Thomas: “Qua halve en hele finale’s ben ik een belabberde voorspeller dus ik ga ongezien volledig mee met de voorspelling van Pim. Want die kan dat blijkbaar wel goed.”
Pim: “Ik denk dat ook dit jaar weer Flunknarf gaan winnen. De manier waarop zij vorig jaar elkaar uit daagde en de dynamiek die dat met zich mee bracht is onwijs fijn om naar te kijken. Ze lieten vorig jaar geen enkele keer hetzelfde zien en dat is voor het publiek van theatersporters heel fijn!”

Wil je zelf ook jouw voorspelling doen en daarmee twee vrijkaarten winnen voor het overdag programma van het NTT 2020? Vul jouw voorspelling in bij de wedstrijd van Improblog!

Er zijn nog volop kaarten voor de Impr-offs en het overdagprogramma te koop met de spannende wedstrijden. Koop ze hier.