Leuk, zaterdag 19 maart improviseert Commotie een hele musical, tijdens het Winter is Going Improfestival. Hieronder stellen de spelers zich aan je voor!

Ingmar begon met improviseren als lid van het studentengezelschap Preparee, maar dat breidde zich snel uit en tegenwoordig speelt hij piano voor zeker 20 verschillende gezelschappen, waaronder Improbubble dat ook regelmatig optreedt bij L’Improviste. Commotie heeft echter nog steeds een speciaal plekje in zijn hart, het is het enige gezelschap waar hij de acteurs geen greintje spaart. Of dat een goede zaak is? Kom zelf oordelen.

Janne begon enkele jaren geleden met improvisatie bij studentengezelschap Preparee in Leuven. Ze is vanaf het begin een vast lid van Commotie. Janne beweert nooit te weten wat er op het podium gebeurt. Dit zorgt voor interessante scènes omdat ze de andere spelers ertoe aanzet om out of the box te denken! Geniet ervan om in de war te zijn.

Klaas is sinds 2011 actief in de improvisatiescene. Hij begon als student te spelen bij het collectief Preparee. Daar werd hij in 2015 aanvoerder (voorzitter) van het bestuur. In 2017 werd hij ook actief met de Lunatics (Shortform comedy) en Commotie (longform musicals). Sindsdien is het aantal optredens niet meer te tellen. Klein optreden, groot optreden, niets te klein of te groot voor Klaas. Als je denkt aan een goede improvisatiespeler, denk je waarschijnlijk aan iemand die betrouwbaar is. Nou, dat is bij lange na niet de omschrijving van Klaas. Hij is het typische ‘losse kanon’, dat van elke voorstelling iets nieuws en verfrissends maakt. Klaas gaat niet voor makkelijk, hij gaat voor medium. Klaas wil het publiek niet behagen, hij wil alleen zichzelf behagen. Hij trekt graag de aandacht van het publiek, en doet er vervolgens helemaal niets mee. Helaas schrijft hij niet graag korte beschrijvende teksten over zichzelf. Daarom zal deze omschrijving hoogstens zeer vaag en misleidend zijn. Desalniettemin is zijn gebruik met klokken en eenden op het podium nogal opmerkelijk. Dit wil je niet missen!

Han heeft een echt enthousiasme voor improvisatie en dat blijkt: zijn vreugde om samen met zijn team en het publiek het verhaal te ontdekken is aangrenzend. Hij houdt ervan om zijn team te verrassen – grote sprongen maken in het verhaal, een nummer op het verkeerde moment starten of een onverwachte absurde connectie maken. Door de hoog-kinetische chaos die dit soms oproept, komt er op de een of andere manier een coherent verhaal met betekenisvolle momenten uit zijn fantasierijke brein.
Naast Commotie vind je Han in Swaajp – theatrale lange vorm impro, en KaasWol – een Nederlandse absurdistische groep

Commotie zien spelen? Hun voorstelling is van 17:00 tot 18:30u. Hier vind je de tickets en de rest van het programma.