Over het NTT

 

Foto: Superformosa

Het Nederlands Theatersporttoernooi

Het Nederlands Theatersport toernooi, ook wel het NTT genoemd, is een toernooi dat in Nederland en Vlaanderen bekend is bij (bijna) iedere theatersportgroep.
Dit weekend is bedoeld om een moment te creëren van ontmoeting tussen theatersporters, theatersportteams en geïnteresseerden in improvisatietheater. Maar vooral ook om elkaar te inspireren en te genieten van alle geïmproviseerde scènes.

Over ontstaan van het Nederlands Theatersporttoernooi

Zoals vrijwel alle grootse uitvindingen (de atoombom, niet vlekkende zonnebrandcrème) ontstond het NTT in de kroeg. Althans, op het zonnige terras van een Utrechts café. En okee, het was niet het idee voor het NTT maar voor een toernooi voor alle Utrechtse verenigingen.
Oke, geen toernooi maar een maestro. Details, details.
Kern van het verhaal is dat er Utrechtse theatersporters bier dronken, wilde dromen uitten en deze vervolgens voor de verandering eens omzetten in daden.

 

Foto: Eefke Burg

 

Foto: superformosa

 

8 Maanden later, februari 2012 kwamen er 32 teams naar Utrecht voor het eerste Nederlands Theatersport Toernooi. Na wat wisselingen zitten we nu op 36 deelnemende teams.

Winnaars afgelopen edities

De teams die de afgelopen jaar met de prestigieuze wisselbeker naar huis zijn gegaan:

Man met Snor ’12
de Jonge Woudlopers ’13
De Vereeniging ’14
Man met Snor ’15
Rainbow Warriors ’16
Man met Snor ’17
Flunknarf ’18
Flunknarf ’19
Flunknarf ’22

Super leuk allemaal, maar wat is dan dat theatersport?

Theatersport, is één van de vele vormen van improviseren in theater. Het kenmerkt zich door korte scènes van maximaal vijf minuten. Een musical over het leven van de minister president, de soap de haringkraam, you name it. En dat heb je waarschijnlijk ook gedaan, want het publiek speelt een belangrijke rol in de voorstelling. Het competitie element speelt ook een rol, en dat leent zich natuurlijk voor een toernooi!

Foto: Eefke Burg

 

© Nederlands Theatersport Toernooi 2024.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).