Eenmansteam: Fakkels. Jullie bestaan uit vier speler. Waar staat eenmansteam voor?

Dit begon met een grap. We vroegen spelers of ze met ons eenmansteam mee wilden spelen. Hilarisch. Maar zo ontstond er wel een groep mensen die dolgraag samen wilde spelen in het eenmansteam.

Twee jaar later deden we ineens mee aan het NTT als Eenmansteam Fakkels. Dat beviel, dus we gingen verder als Fakkels. Maar het internet onthoudt alles. Dus nu doen we weer mee als eenmansteam. Maar dat vinden we prima. Wie zijn wij om tegen het internet in te gaan?

Fakkelen, wat betekent dat voor jullie?

Youri wil deze vraag graag beantwoorden.

Fakkels

Wat willen jullie zeggen tegen de andere deelnemers aan het toernooi?

We dagen jullie allemaal uit de spelvorm ‘Grondverf’ te spelen.

Grondverf

Deze scene gaat over twee personages die beiden toegang hebben tot een tijdmachine. Speler A en B starten een scene waarbij na ongeveer anderhalve minuut een conclusie wordt bereikt. Aan het eind stapt speler A in een tijdmachine en stapt terug in tijd, vlak voordat de scene begint. De scène speelt weer, waarbij speler C de rol van speler A naspeelt. Alleen speler A probeert (in eerste substantie) subtiel de scene te beïnvloeden, bijvoorbeeld door vooraf een object toe te voegen, geluiden te maken of incognito speler C (die de rol van speler A spelt) een tip te geven. Dit zorgt voor een verandering in het verloop van de scene. Na de nieuwe conclusie stapt ook speler B in een tijdmachine. Ook deze probeert de scene te beïnvloeden, soms al wat minder subtiel dan speler A deed na zijn tijdsprong.

De oorspronkelijke scene wordt nu door speler C en D gespeeld, met speler A die in eerste instantie de scene beïnvloedt zoals daarvoor. Door de invloed die speler B uitoefent op de scene, kan ok de actie van speler A, die op dat moment de scene van speler C en D, gebaseerd op de scene van spelers A en B, beïnvloed worden. De scene eindigt met en definitieve conclusie naar aanleiding van de invloed van de tijdreizende speler A en B (onwaarschijnlijk) of eindigt in en interdimensionale knokpartij tussen de time-travel-body-doubles, wat zorgt voor en onomkeerbare paradox, waardoor het universum ontploft.

Fakkels

Hoe bereiden jullie je voor op een wedstrijd?

We zorgen ervoor dat één van de teamleden op het allerlaatste moment afzegt. Bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval met een zalm (gerookt). Daar zoeken we dan een vervanger voor en die draagt de hele show. Nu we het er toch over hebben… Erik, heb jij nog tijd? 👊

Fakkels

Willen jullie verder nog iets kwijt?

Bert. Die gaat weg tegen elk aannemelijk bod.